Inschrijvingen voor ORC 2018 geopend

14-04-2018

Het aftellen kan beginnen! Het reglement is beschikbaar en eerste inschrijvingen komen al binnen. Voor dit jaar is er een belangrijke nieuwigheid,  namelijk de terugkeer van de showKP op de industriezone D'Hooie. Een paar jaar terug werd deze proef georganiseerd op zaterdagavond,  dit als opwarmer voor het grote werk op zondag. De enorme publieke opkomst zorgde toen helaas voor een verkeersinfarct in de regio,  de ordediensten vroegen de organisatie vriendelijk om dit initiatief op een ander moment te plannen.

Op zondag is er en pak minder verkeer in de regio,  en werd de proef weer vanonder het stof gehaald. Het concept blijft hetzelfde,  de deelnemers rijden een aantal ronden waardoor er constant actie is. Uiteraard komen er een aantal publiekszones,  voorzien van alle comfort inzake catering en sanitair,  ook de ingang wordt verlegd zodat de toeschouwers kunnen komen en gaan wanneer ze dat willen.

De ORC Canal Rally is altijd heel druk bezet,  naast het Vlaams rallykampioenschap telt de wedstrijd ook mee voor het populaire FIRC kampioenschap en de Classic Rally Challenge. De regio zal weer een stevig Brits tintje krijgen eind mei!