Spektakelbeker Memorial Roger Bucamp voor Kenneth Geldhof

29-05-2018

In de ORC Rally was er naar jaarlijkse traditie ook de Spektakelbeker 'Memorial Roger Bucamp'. De voorbije edities werd deze beker twee keer gewonnen door Michel Casseyas,  die er dit jaar niet bij was. De spektakelbeker ging dit jaar naar Kenneth Geldhof,  die zijn BMW overal waar het kon (en waar het ook niet kon) zo dwars mogelijk gooide en zich zo een meer dan waardige opvolger toonde.


de Mevius tankt vertrouwen met zege in ORC Rally

29-05-2018

De ORC Rally kon dit jaar uitpakken met een ongezien startveld,  maar liefst 6 R5 wagens namen de start... Maar na de eerste proef was het Stefaan Stouf in de 'oude' Sierra Cosworth die de leiding nam. Na de doortocht van de historics was het immers beginnen te regenen en zo waren de moderne wagens serieus in het nadeel... Het parcours was plots heel glad en dat heeft Brecht Hoorne aan den lijve ondervonden. De BMW Compact ging stevig van de baan op die eerste proef en is total loss...

Na 3 proeven was de tussenstand min of meer genormaliseerd,  kampioen Verschueren kwam om kilometers te maken met de evolutiemotor van de Skoda en nam ook de leiding. Verschueren werd op korte afstand gevolgd door Guilaume de Mevius en Melissa Debackere. Halverwege de koers kreeg de meestal heel betrouwbare Godrive Skoda af te rekenen met problemen aan de versnellingsbak moest hij opgeven. Melissa Debackere,  die over de Mevius was gesprongen,  leek de leiding over te nemen,  maar in diezelfde proef kreeg ook haar Skoda met problemen af te rekenen,  en ook zij moest opgeven...

De leiding ging zo naar RACB piloot de Mevius die ook de winnaar werd. Andy Lefevere verloor bij de eerste doortocht op d'Hooie 30 seconden,  en werd nog tweede op 22 seconden van de Peugeot R5. Zonder dat tijdsverlies zat er zeker een zege in voor de zaakvoerder van Yprauto. Steve Bécaert bevestigde hier in Oostrozebeke zijn mooi resultaat van in Bocholt en parkeerde de Lancer EVO X op een heel mooie derde plaats.

Davy Vanneste ontdekte de Skoda Fabia R5 van SXM,  naar het einde toe ging het steeds vlotter met op kp 10 zelfs de scratch. Vanneste werd uiteindelijk vierde net voor de Ford Fiesta R5 van Bruno Parmentier.

De strijd net buiten de top 5 ging lange tijd tussen de Manta 400 van Lietaer en de Lancer EVO VI van Degroote. Voor de start van de laatste proef stonden ze gelijk,  Dennis Degroote kon in de laatste proef het verschil maken en werd zesde voor de historic winnar Paul Lietaer.
Bij die Historics leek niemand opgewassen tegen de Sierra van Stouf,  helaas moest hij halverwege koers opgeven en kwam Lietaer aan de leiding. Drik Depuydt reed een heel sterke wedstrijd in de MKII,  maar zag in de allerlaatste proef zijn tweede plaats verloren gaan. Hij verloor anderhalve minuut en werd 'pas' vijfde. De podium plaatsen gingen zo naar de Monza van Bert Cornelis (2de) en de mooie BMW M3 van Christophe Delcerck.

De top 10 werd compleet gemaakt door Bert Coene (eerste groep N),  Andy Heyrick en FIRC winnaar Simon Thomas,  die er zelfs in slaagde om de snelste tijd algemeen te draaien op KP3. Kurt Braeckevelt was ook in de running voor een top 10 plaats,  maar zag deze in rook opgaan toen hij in de laatste ronde even rechtdoor schoof... Door deze schuiver werd Cris Algoedt als 12de nog de eerste BMW aan de meet. Vauterin (208 R2) won de strijd bij de R2's van Reynvoet en Vanbeveren.


info pers

24-05-2018

Voor onze schrijvende,  filmende en fotograferende medemensen: alle persaccreditaties zijn aangenomen,  perskaarten kunnen afgehaald worden aan de infobalie in de tent op zaterdag vanaf 15u,  op zondag vanaf 8u. We verwachten dat iedere fotograaf een fluo hesje draagt,  veiligheidskwestie.


Davy Vanneste met Skoda Fabia R5 in ORC Rally

23-05-2018

Eerder onverwacht zal Davy Vanneste komende zondag starten in de ORC Rally met de Skoda Fabia R5 die voorzien was voor Philip Eggermont. De piloot uit Wielsbeke moest na een verkeerscontrole zijn rijbewijs inleveren en kon zo afgelopen weekend ook al niet rijden in Doornik. In Doornik bestuurde Fred Miclotte de Fabia en in de ORC wordt het dus Davy Vanneste die zo eerder dan voorzien kan kennismaken met de Fabia R5. Meteen een serieuze podiumkandidaat erbij...
Topaffiche voor ORC 2018!

21-05-2018

Nu de inschrijvingen afgesloten zijn,  zien we dit jaar alweer een topaffiche,  met maar liefst 6 R5 wagens aan de start. Met de komst van Belgisch kampioen Vincent Verschueren,  viervoudig winnaar Melissa Debackere (allebei Skoda Fabia),  de nationale belofte Guillaume de Mevius (Peugeot 208 T16) en een aantal streekpiloten zoals de 208 T16 van Xavier Lannoo,  de Fiesta R5 van Bruno Parmentier en de Fabia van Phillip Eggermont is dit deelnemersveld het sterkste van het voorjaar. In de strijd voor de zege zal men echter ook rekening moeten houden met Andy Lefevere en Steve Bécaert in hun Mitsubishi Lancers EVO X.

Verder brengt de FIRC opnieuw een vloot wagens van over het kanaal. Van de ruim twintig teams sterke delegatie zijn vooral kampioen John Reddington (Mk.2 Millington) en Paul McDevitt (Corolla VXR) stevige kandidaten voor een plaats in de top tien. Peter Lemahieu komt trouwens ook al met een Millington naar Oostrozebeke afgezakt. Mooi volk zien we verder bij de historics: Lietaer met de Manta 400,  Tytgat met de Ascona 400,  de Cosworths van Thomson, Stouf en Toorre,  Vanwijnsberghe die opnieuw de Celica GT4 van stal haalt,  en Bert Cornelis met de immer snelle Monza. Als het weer nog wat meewil wordt het straks weer één groot feest in en rond Oostrozebeke

Naar goede gewoonte worden komende dinsdag de eerste startnummers bepaald door een kartwedstrijd bij Wold Karts in Kortrijk. De top tien van zowel de moderne als de historic wagens strijdt er voor hun startplaats. Traditioneel altijd een gezellige bedoening,  iedereen welkom!


Philip Eggermont neemt afscheid in stijl

16-05-2018

ORC Canal Rally zal de laatste (?) wedstrijd zijn voor streekpiloot en veteraan van vele oorlogen,  Philip Eggermont. Na een lange en rijkgevulde carrière zal Philip voor de gelegenheid eens niet met zijn trouwe BMW 1M starten,  maar wel met een Skoda Fabia R5. Afsluiten met het beste materiaal wat beschikbaar is, ... de bemanning zal zeker overal te herkennen zijn door een niet weg te branden glimlach! Voor de fans trouwens ook,  aangezien Magis Trading,  het bedrijf rond Philip,  een mooi VIP dorp neerzet in het rallycentrum en zo de bekende ORC sfeer nog een extra tintje zal geven.


ORC Rally pakt weer uit met spektakelbeker Memorial Roger Bucamp

15-05-2018

Voor het derde opeenvolgende jaar pakt de ORC Rally uit met de spektakelbeker Roger Bucamp. De meest spektaculaire deelnemer gaat met deze prijs lopen. Tijdens de edities 2016 en 2017 ging deze prijs naar Michel Casseyas.

Roger Bucamp overleed begin 2015 en was een graag gezien veiligheidsverantwoordelijk op vele wedstrijden.


Guillaume de Mevius met nieuwe co in ORC als voorbereiding op Ieper

15-05-2018

Guillaume de Mevius zal eind deze maand starten in de ORC rally. De piloot van het RACB national team moest in zijn 3 laatste wedstrijden opgeven na een sortie.

"We hebben besloten deze wedstrijd aan het programma van Guillaume toe te voegen,  zodat hij voor de start van de Renties Ypres Rally wat vertrouwen kan opdoen",  aldus Geoffroy Theunis,  manager van het RNT. Aan de samenwerking met Louis Louka lijkt echter een einde te komen,  in de ORC Rally zal de Mevius genavigeerd worden door Martijn Wydaeghe.

"Zijn laatste drie wedstrijden leverden evenveel crashes op. We hebben samen de situatie geanalyseerd. Om in een zo goed mogelijke context richting Ieper te trekken is deze provinciale wedstrijd rond Kortrijk zeer welgekomen. Guillaume krijgt meteen ook de gelegenheid een samenwerking met een andere corijder te evalueren. Of er nadien met Martijn wordt verder gewerkt wordt nadien beslist."


wagenpark en trailerpark

15-05-2018

Dit jaar organiseren we het parc fermé ,  net als de trailerparking,  bij NV Braet. Adres is Kanaalweg 13 in Ooigem,  langs het kanaal dus. Handig om de wagen achteraf op te pikken ook. Verder benadrukken we nog eens de verplichte brandblusser van 6kg per serviceteam. Deze blusser wordt op de keuring verwacht bij de wagen,  waar hij gelabeld zal worden met het startnummer. Achteraf volgen steekproeven door de brandweer. U bent bij deze gewaarschuwd...


karting voor startnummers

15-05-2018

We herhalen even dat dit jaar de wedstrijd voor de startvolgorde uitzonderlijk plaats vindt op dinsdagavond ipv woensdag,  dit om alle verwarring uit te sluiten. Iedereen welkom op dinsdag 22 mei in Worldkarts,  Kortrijk.
inschrijvingen

26-04-2018

De teller staat momenteel op +90 teams,  alweer een mooi cijfer maar de timing voor 150 deelnemers is ruim genoeg,  dus geen paniek. Iedereen die boekt en een bevestiging krijgt is ingeschreven,  maar deze is pas definitief en zeker als die ook effectief betaald is. We krijgen dit jaar opmerkelijk veel vragen over sponsors die de inschrijving betalen. Geen probleem,  vermeld het team met naam van piloot/copiloot en dat is dan ook weer in orde,  we houden alles netjes bij.


nummertrekking 2018

26-04-2018

Naar jaarlijkse traditie strijden de piloten voor hun startnummer op het strijdtoneel van Worldkarts in Kortrijk. Altijd goed voor een vol huis met een gezellig sfeertje,  en dat zal dit jaar niet anders zijn. Op 22 mei verwachten we jullie allemaal weer vanaf 20u,  dit is wel de dinsdagavond ipv van de woensdag.


Inschrijvingen voor ORC 2018 geopend

14-04-2018

Het aftellen kan beginnen! Het reglement is beschikbaar en eerste inschrijvingen komen al binnen. Voor dit jaar is er een belangrijke nieuwigheid,  namelijk de terugkeer van de showKP op de industriezone D'Hooie. Een paar jaar terug werd deze proef georganiseerd op zaterdagavond,  dit als opwarmer voor het grote werk op zondag. De enorme publieke opkomst zorgde toen helaas voor een verkeersinfarct in de regio,  de ordediensten vroegen de organisatie vriendelijk om dit initiatief op een ander moment te plannen.

Op zondag is er en pak minder verkeer in de regio,  en werd de proef weer vanonder het stof gehaald. Het concept blijft hetzelfde,  de deelnemers rijden een aantal ronden waardoor er constant actie is. Uiteraard komen er een aantal publiekszones,  voorzien van alle comfort inzake catering en sanitair,  ook de ingang wordt verlegd zodat de toeschouwers kunnen komen en gaan wanneer ze dat willen.

De ORC Canal Rally is altijd heel druk bezet,  naast het Vlaams rallykampioenschap telt de wedstrijd ook mee voor het populaire FIRC kampioenschap en de Classic Rally Challenge. De regio zal weer een stevig Brits tintje krijgen eind mei!